Wie zijn wij

Gospelkoor Desire opgericht in 1988, is een goed zingend en swingend koor. We zijn een ongedwongen, gezellige groep van enthousiaste zangers die trots zijn op wat ze doen en zich inzetten om samen iets moois te creëren. De sfeer is informeel en open. Er is ruimte voor persoonlijke inbreng en creativiteit. 

We staan sinds januari 2015 onder leiding van onze veelzijdige dirigent en stemcoach Bert Weijdema. Ontzettend blij zijn we tevens met Corinne Middelplaats die ons begeleidt op de piano, fraai en swingend.

Onze muziek is zeer divers
Van mooie, meeslepende nummers tot swingende gospelrock en -soul, met tevens een fraai gospel-kerstrepertoire.

Expressie en swing staan centraal
Muziek en tekst moet je voelen en beleven. We zingen onze nummers tot 4- à 5-stemmig en diverse nummers voeren we uit met eigen solisten.

Sinds 2023 maken we gebruik van een theaterdocent om présence en podiumperformance een beter gezicht te geven. Deze professionele coaching is een welkome aanvulling op ons koor.

Regelmatig is Desire te zien en te horen
Zo hebben we bijvoorbeeld deelgenomen aan een straattheater-act van ‘Theater De Plaats’, aan een gospelevenement in Zevenaar en hebben een groots projectkoor Gospel & Rhythm opgezet waarmee we 2 volgeboekte concerten hebben gegeven, waarvan de gebouwen nog staan na te trillen. En nu werken we toe naar een nieuwe Gospelvoorstelling in juni 2024 onder de naam The Gospel Train!

Daarnaast treden we op bij kerkdiensten, in verpleeg- of ziekenhuizen, bij evenementen van verenigingen of bedrijven, in winkelcentra, op kerstmarkten of bij huwelijksinzegeningen.
Als dit niet volstaat; we slaan ook heel gemakkelijk weer nieuwe en ook voor ons bijzondere paden in!